Xavier Gómez Batiste-Alentorn, nomenat director de la Càtedra de Cures Pal·liatives

27.03.12

gomez1.jpgEl Patronat de la Fundació Universitària Balmes també aprovà la creació de la Càtedra de Cures Pal·liatives, en el marc del conveni entre la UVic i l’Institut Català d’Oncologia (vigent des de l’1 de febrer de 2012), amb l’objectiu de promoure projectes de recerca i polítiques d’actuació per millorar l’atenció pal·liativa a persones amb malalties avançades, d’aplicació a l’entorn immediat de la UVic. El Dr. Xavier Gómez i Batiste-Alentorn fou nomenat director de la Càtedra.

Xavier Gómez i Batiste-Alentorn és doctor en Medicina per la Universitat de Barcelona, a més de tenir les especialitats en Medicina Interna i Oncologia. És director del Centre col·laborador de l’OMS per a Programes Públics de Cures Pal·liatives, de l’Observatori ‘Qualy’ Fi de Vida i del Directori de Serveis de Cures Pal·liatives de Catalunya de l’Institut Català d’Oncologia. Entre altres càrrecs, destaca el fet que és director del consell assessor del Programa per a la Prevenció i Atenció de Malalties Cròniques de la Generalitat; director del Màster de Cures Pal·liatives de la Universitat de Barcelona; i director científic del Programa per a l’atenció integral a pacients amb malalties avançades i els seus familiars, de l’Obra social “La Caixa”. Té més de 70 articles científics i tres llibres publicats sobre cures pal·liatives i més de 25 articles internacionals amb factor impacte. És professor convidat a les universitats de San Diego i Stanford (Estats Units), St. Vicent i Queensland (Austràlia) i d’Edimburg (Regne Unit).

El nomenament es produeix després d’haver superat un  procés de selecció per concurs públic i competitiu.

0 Respostes a “Xavier Gómez Batiste-Alentorn, nomenat director de la Càtedra de Cures Pal·liatives”


  1. Cap comentari